Todo Sobre mi Madre (1999)





Türkçe adı: Annem Hakkında Herşey
Yönetmen: Pedro Almodovar
Oyuncular: Cecilia Roth, Antonia San Juan, Penelope Cruz, Marisa Parades, Toni Canto
IMDB puanı: 7.8
Zeynop puanı: 8.5



Almodovar'ın neredeyse bütün filmlerini izleyip Annem Hakkında Herşey'i atladığım ve onu sona bıraktığım için çok utanıyorum. Nasıl büyük bir cevheri kaçırmışım, izledikten sonra anladım.


Üzerine sayfalarca yorum gerektiren bu filmi uzun uzun anlatıp sizin için spoil etmek istemiyorum (Hatta DVD'sini alıp ordan izlerseniz de lütfen DVD'nin arkasını okumayınız çünkü neredeyse baştan sona anlatmış filmi)


İzleyin kendiniz görün, oyunculuklara, müziklere, hayatta bir insanın başına gelebilecek en kötü olaylardan birisini nasıl abartmadan, sakince, arabeskleşmeden anlattığına, Arzu Tramvayı göndermelerine, tiyatro sahnelerine hayran kalın.


Bu arada Uçan Süpürge Film Festivali'nin bu seneki konuklarından birisi filmin biricik Agrado'su Antonia San Juan'dı.


Sonuç olarak bugün anneler günü efendim ve "anne" temalı bu bir ağlatıp bir güldüren filmi izlemek için çok iyi bir zaman. Hemen izleyiniz, DVD'sini alınız, arşive kaldırınız.

88 Minutes (2007)





Türkçe adı: 88 Dakika
Yönetmen: Jon Avnet
Oyuncular: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski, Ben McKenzie, Amy Brenneman
IMDB puanı: 6
Zeynop puanı: 6.4


Al Pacino neden artık film seçemiyor acaba? En son Angels in America'da hayran kalmıştım kendisine ama ondan sonra rol aldığı tüm prodüksüyonlar ne yazıkki birer hayal kırıklığı. Filmler rezalet, berbat demiyorum ama Al Pacino gibi önemli bir aktörün klasına uymuyor bence.


Her neyse, 88 Minutes alışılmış bir gerilim, gizem ve dram filmi. İzlerken hoşça vakit geçiriyorsunuz, bitince de anında unutup gidiyorsunuz. Konuyu özetlemek gerekirse psikiyatrist ve üniversite profesörü olan Jack Gramm, bir seri katil olan Jon Forster'ı hapishaneye gönderip ölüm cezası almasına vesile olmuştur. Lakin Forster'ın stilinde işlenen yeni cinayetlerin ortaya çıkması ve Jack Gramm'a gelen "Ölümüne 88 dakika kaldı" telefonları Gramm'ı içinden çıkılması zor bir duruma sokacaktır.


Sonuç olarak, çok şey beklemeden oturup bir Pazar günü izlenebilecek bir film 88 Minutes.