The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)


Türkçe adı: Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti
Yönetmen: Andrew Dominik
Oyuncular: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard, Sam Rockwell
IMDB puanı: 7.7
Zeynop puanı: 8.5



Çok çok güzel bir film. Durağan, ağır ilerliyor, sonunu baştan, hatta filmin isminden biliyoruz ama "it's the journey, not the destination" demiş atalarımız;doğru söylemişler. Uzun zamandır çıktığım en güzel yolculuklardan birisiydi bu film. Bittiğinde uzun ve güzel bir kitap okumuş gibi hissettim.


Konu 1800lü yıllarda Amerika'yı etkisi altına almış olan haydut Jesse James (Brad Pitt) in Robert Ford (Casey Affleck) tarafından nasıl öldürüldüğü üzerine kurulmuş. Brad Pitt, Jesse James olmak için biraz fazla yakışıklı belki ama yine de güçlü yönleriyle, zayıflıklarıyla, kötülükleri ve iyilikleriyle Jesse James karakterini çok güzel ekrana yansıtmış. Ben Affleck'in (ıyk! ögh!) küçük kardeşi Casey Affleck ise gerçekten harikalar yaratmış. (Bu rolüyle "En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscar'ına aday olmuştu zaten)


Yönetmenlik, görüntüler, müzik, oyunculuk herşey tam olması gerektiği gibi. Filmin ufak sürprizleri de var. Amerika'nın Batı'sını en iyi yansıtan oyun yazarlarından biri olan Sam Shepard ve pek sevgili müzik adamı Nick Cave'de (kendisi filmin müziklerine de imza atmış) filmde ufak rollerde boy gösteriyorlar.


Sonuç olarak bu filmi ya çok seveceksiniz, ya da sıkıntıdan patlayacaksınız. Ben ilk gruba dahilim.