Punch-Drunk Love (2002)




Türkçe adı: Aşk Sarhoşu
Yönetmen: Paul Thomas Anderson
Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman
IMDB puanı: 7.4
Zeynop puanı: 7.5


Filmlerini kronolojik olarak biraz tersten izliyor olsam da yönetmen Paul Thomas Anderson beni şimdiye kadar hiç hayal kırıklığına uğratmamış bir yönetmendir diyebilirim. Hem yazıp hem yönettiği Punch-Drunk Love'da Anderson yine yönetmenliğinin hünerlerini göstermiş. Filmin oyuncu kadrosu ise çok enteresan. Kafamda bir araya getirmeyi asla başaramayacağım Adam Sandller, Emily Watson ve pek sevgili Philip Seymour Hoffman gibi 3 oyuncu, bu filmde ilginç bir şekilde bir araya gelmişler ve ortaya da çok hoş bir iş çıkmış.


Filmin konusuna gelelim. Barry Eagan (Adam Sandler) tuvalet fırçası üreten bir firmanın sahibidir. Zaman zaman sinir atakları geçirmesinin yanında da kendisini sürekli küçümseyen ve hayatı ona zehir eden 7 adet kızkardeş (abla)'ya sahiptir. Barry bunun dışında sürekli puding alıp, promosyon olarak verilen, belki de hiç kullanmayacağı uçuş millerini biriktirmektedir. Kendini yalnız hissettiği gecelerin birinde telefon-sex-hattını arar ama konuştuğu kadın kendisine musallat olur; aynı dönemlerde de ablalarından birisinin arkadaşı olan Lena'yla (Emily Watson) aralarında aşk ve sevgi tohumları tomurcuklanmaya başlar. (:P)


Romantik-komedi gibi görünen bu film aslında hem çekim hem de karakterler olarak alıştığımız romantik komedilerden çok farklı bir çizgide ilerliyor; sürekli ses, renk ve ışık oyunlarıyla karşı karşıyayız. Bu sesler ve görüntüler de karakterleri daha iyi anlamamızı ve tanımamızı sağlıyor. Film boyunca beklenmedik tuhaf tuhaf gelişmeler yaşanıyor. Sonuç olarak ta trajik karakterlerden mavi ceketli, huzur verici ve eğlenceli bir aşk filmi ortaya çıkıyor. Adam Sandler için olan önyargılar da birden yokoluyor.


Bence izleyiniz efenim.