In Bruges (2008)



Türkçe adı: Gösterime girmediği için yok.
Yönetmen: Martin McDonagh
Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Thekla Reuten
IMDB puanı: 8.1
Zeynop puanı: 7.8


Oscar ödüllerinin açıklanması şerefine, aday filmlerimizden izlediklerimle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. In Bruges bu sene en iyi orjinal senaryo dalında Oscar'a aday gösterildi fakat ödülü Gus van Sant'in yönetmenliğindeki Milk adlı filme kaptırdı.


Filmimiz adından da anlaşılacağı gibi Belçika'nın Bruges adlı şehrinde geçiyor. Son işleri hüsranla sonuçlanan iki kiralık katil Ray (Colin Farrell) ve Ken (Brendan Gleeson) Bruges kentine gelip patronlarından gelecek bir sonraki talimatı beklemek üzere bir otele yerleşirler. Lakin, patrondan gelen talimat bu ikiliyi zor bir kararın eşiğine getirir.


In Bruges internette komedi, suç ve drama filmi olarak sınıflandırılmış ama filmdeki komedi ögesi olayların absürdlüğünden kaynaklanıyor. (bkz. Burn After Reading) In Bruges için yer yer komik ögeler barındıran ama dramatik yönü ağır basan bir kara film desek de yanlış olmaz heralde.


Bruges şehri filme inanılmaz güzel bir şekilde yedirilmiş, karakterlerin bu şehirde kendilerini içinde bulundukları çıkmaz ise çok başarılı bir şekilde izleyiciye aktarılıyor. Filmin sürprizi ise Ralph Fiennes.


"İzleyelim mi?" diye sorarsanız, size cevabım "Daha ne bekliyorsunuz?"